Győzni kell, hogy éljen a remény a hetedik helyért

2018. 05. 16. (szerda) 10.49

A szezon utolsó hazai mérkőzésére készül a DVSE szerdán az OB I-ben a Racionet Honvéd ellen.

A mérkőzés tétje, hogy a Debrecen folytathatja-e a küzdelmet az első osztályú bajnokság hetedik helyéért. Ennek érdekében a debreceni legénységnek le kell győzni a fővárosi alakulatot szerda este a Debreceni Sportuszodában.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcát szombaton a Honvéd otthonában kezdték a felek. A DVSE a mérkőzés első felében öt góllal vezetett, majd a folytatást meghatározta egy játékvezetői döntés. Macsi Patrikot egy kapu előtti szituációban víz alá vitték, aki ezután úgy jött a felszínre, hogy vérzett a feje, a játékvezetők azonban őt küldték ki, és előnybe került a házigazda. Ezt követően Vad Lajos csapata előbb felzárkózott, majd végül 10-9-re megnyerte a találkozót.

Szőke Szabolcs (képen), a DVSE játékosa a szombati mérkőzés kapcsán kiemelte, hogy a budapesti meccs úgy alakult, ahogyan eltervezték, hiszen 7-2-re is vezettek, ezt követően azonban a véleményes játékvezetői döntést követően a Honvéd érvényesítette a hazai pálya előnyét. Szőke Szabolcs szerint a szerdai mérkőzésen hasonló játékra lesz szükség, mint a középszakasz végén, amikor hazai medencében sikerült felülmúlni a fővárosiakat.

A találkozót biztosan kihagyja Macsi Patrik, aki a szombaton történtek miatt ebben a szezonban (ami remélhetőleg folytatódik szombaton) már nem szállhat medencébe, miután kétmeccses eltiltást kapott.

A DVSE – Racionet Honvéd összecsapás szerdán 19:15-től kezdődik a Debreceni Sportuszodában.

 

Fotó: Nagy AnitaCikk nyomtatása