Benedek Tibortól tanulhattak a DVSE edzői

2018. 06. 13. (szerda) 07.43

A háromszoros olimpiai bajnok kedden, a Vízben Fitten program második alkalmán, a DVSE utánpótlásedzőinek tartott előadást és bemutatóedzést.

A korábbi szövetségi kapitány hangsúlyozta, az elméleti ismereteken túl fontos, hogy a gyakorlatban is megmutassa azokat a fogásokat, amivel az utánpótlás és a felnőtt pólósok még hatékonyabbak lehetnek a medencében. Benedek Tibor a debreceni vízilabdáról elmondta, mióta a cívisvárosban elkezdődött a sportág építése, a játékosok folyamatosan az első osztályban vannak. Ez egyfajta garanciát ad az utánpótlásban edződő fiataloknak, valamint biztosítja, hogy folyamatosan érkezzenek az újabb pólóspalánták. A szakember szerint a debreceni utánpótlás-képzés nemcsak a klubnak, hanem a magyar vízilabdának is fontos.

Benedek Tibor a mindennapos testnevelés bevezetése mellett a szülők felelősségét is kiemelte: fontos, hogy egészséges fiatalokat neveljenek. A diákok többsége a hosszú iskolai nap után inkább pihenéssel töltené a délutánt, ezért a szülők feladata megteremteni azt a lehetőséget, hogy a gyerekek akár több sportágat is kipróbálhassanak – és lehetőség szerint valamelyik mellett hosszú távon is letegyék a voksukat.

A nyíregyházi AQUA SE és a fővárosi UVSE egy uniós programsorozatot indított nemrégiben, melynek célja a lakosság egészséges életmódjának támogatása az úszás által. A Vízben Fitten program az Észak-alföldi régió tizenöt kistérségében valósul meg a következő két évben, legközelebb július 2-án, Nyíregyházán.

 

Fotó: Nagy AnitaCikk nyomtatása