Szerdán a Pécset fogadja a DVSE

2019. 09. 18. (szerda) 14.22

Ma este a PVSK-Mecsek Füszért együttesét fogadja a DVSE vízilabdacsapata az OBI 3. fordulójában. A Debreceni Sportuszodában 19 óra 15 perctől kezdődő találkozón Miroslav Bajin együttese visszavághat a kupában elszenvedett vereségért.

Nem kezdte jól a 2019-20-as kiírást a DVSE, hiszen az első fordulóban ötgólos vereséget szenvedtek az Újpest vendégeként. Első hazai mérkőzésükön azonban rögtön sikerült javítani, hiszen parádés játékkal, 10-4 arányban legyőzték a Tatabányát. Nincs sok idő a regenerálódásra, rövid pihenő után szerdán már a PVSK látogat a Cívisvárosba.

-Fontos volt, hogy végre sikerült jól kezdenünk, ez önbizalmat adott, és végig tudtuk uralni a mérkőzést. Próbáltunk odafigyelni azokra a hibákra, amiket Újpesten rendre elkövettünk, és szerintem nagy részben sikerült is kijavítanunk azokat, így megérdemelt győzelmet arattunk.  Sajnos már tavaly is volt kontraszt az idegenbeli és a hazai meccseink között, ami egyrészről jó, hogy hazai pályán bárki ellen veszélyesek tudunk lenni, másrészről azt mi is érezzük, hogy ahogy elhagyjuk a Debrecen-táblát, valami nem működik. –vélekedett a szezonkezdésről Kovács Gábor.

A szerdai ellenfél két vereséggel kezdte a szezont, ugyanakkor a Szolnok elleni három-, illetve a Miskolc ellen négygólos vereség után nem lehet okuk a szégyenkezésre. A baranyaiak ráadásul a Magyar Kupában is igazolták, hogy idén komolyan kell velük számolni, hiszen a pont DVSE-t és a Tatabányát megelőzve, csoportelsőként jutottak a sorozat negyeddöntőjébe. Ráadásul szeptember elején hat góllal verték a debreceni pólósokat a Mecsekalján.

-A Pécs ellen is célunk a győzelem, de ezúttal talán még nehezebb dolgunk lesz. Más stílusú csapat, mint a Tatabánya, több éve együtt játszanak, és stabil, jó játékosaik vannak. Fizikális és gyors játékot játszanak, de azt gondolom, ha olyan motiváltak és fegyelmezettek leszünk, mint múlt héten, akkor jó esélyünk lehet a három pontra. –zárta szavait a csapatkapitány.

 

Forrás és fotó: dvse.huCikk nyomtatása