Egy góllal kikapott a magyar válogatott

2021. 01. 08. (péntek) 21.08

A mieink Horvátországgal találkoznak legközelebb az 5-8. helyért.

A Világliga első napi programja egy barátságos találkozóval kezdődött a Debreceni Sportuszodában, hiszen a szerb-spanyol negyeddöntőt még az elmúlt év márciusában lejátszották. Akkor a hispánok 13-11-re nyertek, így biztos elődöntősként érkeztek Debrecenbe. A találkozó 8-8-as döntetlennel zárult, majd egy gigászi büntetőpárbaj után 18-17-re behúzták a meccset a spanyolok.  

A második összecsapáson nem történt meglepetés, a görögök már néggyel vezettek a félidőben a franciák ellen (7-3). A folytatásban is Mourikisék domináltak, és magabiztos játékkal, gólt sem kapva vették a gall akadályt (12-3). Görögország az elődöntőben Spanyolországgal találkozik majd szombaton.

Délszláv csemegével folytatódott a program, Ivovic góljával a montenegróiak szereztek vezetést, de féltávnál a horvátoknál volt az előny (3-2). A harmadik negyed elején újra a montenegróiak álltak jobban, de a horvátok zsinórban háromszor is betaláltak. Négy és fél perccel a vége előtt 7-7 állt az eredményjelzőn, az izgalmak pedig fokozódtak, hiszen Montenegró 7 másodperccel a záró sípszó előtt egyenlített (10-10). A büntetőpárbaj utolsó körében a horvát pólós hibázott. A vége 15-14 Montenegró javára.

A nap utolsó meccsén az Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott szállt vízbe az olaszok ellen. Manhercz Krisztián találatával a mieink kerültek előnybe, de Dolce hamar egalizált. A negyed vége előtt Kovács Gergő lőtte ki a jobb felsőt, esélyt sem adva a talján kapusnak. (2-1)

Nagy Viktor óriási bravúrjával indult a második nyolc perc, de egy megúszás után Gonzalo egyenlített. Hosnyánszky Norbert ismét a magyaroknak szerzett vezetést, a túloldalon Di Somma is pontosan célzott. Szünetben tehát 3-3.

A rövid pihenő után Manhercz, majd Di Fulvio villant (4-4). Angyal Dániel közelről volt eredményes (5-4), így előnnyel várta a záró felvonást Märcz Tamás legénysége. Nem sokáig örülhettünk, mert Di Fulvio Figari és Gonzalo jóvoltából már az olaszoknál volt az előny (5-7). Jansik Szilárd visszahozta a reményeket, de sajnos Figari ötméteresét nem tudta hárítani Nagy Viktor (6-8). A lehető legjobbkor jött Manhercz szerencsés gólja, mint ahogy olasz szempontból a Napolitanojé is. (7-9)

45 másodperc volt hátra, amikor Angyal faragott a hátrányból, sőt egy támadó szabálytalanság után Manhercz kezében volt az egyenlítés esélye, sajnos benne is maradt.

A vége 9-8 Olaszország javára.Cikk nyomtatása