Hatodik helyen végzett a magyar válogatott

2021. 01. 10. (vasárnap) 17.37

Szerbia 9-7-re verte az Európa-bajnoki címvédő nemzeti csapatunkat.

Kiütéses horvát győzelemmel kezdődött a férfi vízilabda Világliga európai selejtezőjének zárónapja a Debreceni Sportuszodában. A 7. helyért lejátszott meccsen nem született meglepetés, a riói olimpián ezüstérmes horvátok villámrajtot vettek, és az első negyed után már 4-0-ra, a szünetben pedig 8-1-re vezettek. A folytatásban sem változott a játék képe, Fatovicék félgőzzel játszva is hozták a kötelezőt, megszerezve a hetedik helyet, ami ettől függetlenül nagy csalódás számukra, hiszen egyértelműen a legjobb négybe kerülés volt a céljuk.

Végeredmény: Horvátország-Franciaország: 17-5

A következő meccsen már az 5. hely volt a tét, melyért a magyar és a szerb csapat szállt vízbe. Manhercz Krisztián kihagyott ötméterese után Dusko Pijetlovic és Viktor Rasovic is betalált (0-2). Märcz Tamás szövetségi kapitány időkérését követően Hosnyánszky Norbert elemi erővel bombázott az egykoron Debrecenben pólózó Branislav Mitrovic kapujába (1-2).

A második negyed elején újabb büntetőt lőhettünk, de sajnos ez is kimaradt, ezúttal Hosnyánszky hibázott. Több szerb kapufa és Nagy Viktor védés után sikerült az egyenlítés, Sedlmayer Tamás egalizált, sőt Jansik Szilárd remekül helyezett lövésével először vezetett a magyar csapat (3-2). Drasovic emberelőnyből szerezte a szerbek harmadik gólját, majd 0.8 másodperccel a sípszó előtt Dusko Pijetlovic ismét az olimpiai bajnoki címvédőt juttatta előnyhöz (3-4).

Nem hagytuk meglépni az ellenfelet, a harmadik negyed elején Angyal Dániel zsinórban kétszer is betalált a szünetben kapust cserélő szerbeknek (5-4). Drasovic lövésével nem tudott mit kezdeni Nagy Viktor, így a záró negyed előtt semmi sem dőlt el (5-5).

Fokozódtak az izgalmak, Manhercz, Dedovic majd Nagy Ádám pillanatai következtek. Négy és fél perccel a vége előtt 7-6 ide! A végét viszont nagyon megnyomták a szerbek, a szolnoki Filipovic kétszer, a rutinos Prlainovic pedig egyszer mattolta a magyar kapust, a mieinknek így be kellett érnie a hatodik hellyel.  

Végeredmény: Magyarország-Szerbia: 7-9Cikk nyomtatása