Nagy küzdelemre készülnek a debreceni pólósok

2018. 03. 03. (szombat) 14.54

Ma 18 órától folytatódik az OB I-es bajnokság, a DVSE hazai medencében játszik.

Az Eger elleni mérkőzéssel kezdte a bajnokság középszakaszát a Debrecen, négy év elteltével ismét a felsőházban. Legközelebb az Euro Kupa elődöntős PannErgy-MVLC, vagyis a Miskolc érkezik a Debreceni Sportuszodába.

A borsodiak az előző két mérkőzésüket a Ferencváros ellen játszották, nem sok sikerrel. A bajnokságban 14-10-es, míg az Euro Kupa elődöntőjének visszavágóján 13-8-as vereséget szenvedtek a fővárosiaktól, és búcsúztak a nemzetközi kupától. A Miskolcnak ezután tehát csak a bajnokságra kell koncentrálnia.

Szőke Szabolcs (képen), a Debrecen játékosa két gólt jegyzett az Eger elleni mérkőzésen, szombaton is hasonlóan harcos, kemény hozzáállást vár a csapattól és saját magától.

Mint elmondta, mivel ez lesz az első hazai mérkőzés a felsőházba jutás óta, ezért sok nézőre és jó hangulatra számít. Játékosunk hozzátette, hogy remélhetőleg sérülések sem hátráltatják a felkészülést, és mindenki százszázalékos formában várhatja a meccset, ahol mindent megtesznek a hazai publikum kiszolgálásáért. Az ellenfélről szólva kiemelte, hogy egy fiatalos, pörgős csapatra készülnek, sok jó játékossal. Az erejüket jól mutatja, hogy a Ferencváros ellen játszottak az Euro Kupa elődöntőjében. A DVSE játékosa elmondta azt is, hogy a miskolciaknak ezt a szerdai meccsét is felhasználják, hogy még hatékonyabban felkészüljenek a szombati ellenfélből.

A Debrecen jelenleg a felsőház nyolcadik pozícióját foglalja el, míg a Miskolc az ötödik helyen áll. A két csapat között kilenc pont a különbség.Cikk nyomtatása