Komoly fejlesztés a Debreceni Sportuszodában!

2018. 09. 03. (hétfő) 16.17

Tovább fejlődnek a Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítmények, hiszen a Gyulai István Atlétikai Stadionban jelenleg is zajló munkálatok mellett a Sportuszodában már befejeződött a kivitelezés.

A Magyar Úszó Szövetség pályázatának köszönhetően, a már több nemzetközi és hazai vizes eseménynek is otthont adó Debreceni Sportuszodában mintegy 43 millió forintból lecserélték az összes rajtkövet, a beütő paneleket, és új időmérő szoftvert építettek be, így nagy nemzetközi úszóversenyek, országos bajnokságok megrendezése szempontjából is optimális helyzetbe került a létesítmény.

Az új komplex - a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) előírásainak megfelelő - időmérő rendszer további tartozékai az elektronikus startpisztoly, ill. a hátúszó rajtgépek. 

Az elmúlt két hétben a tervezett karbantartási munkálatok keretében mindemellett leengedték a medencék vizét, ellenőrizték és javították a gépészeti és a felügyeleti szoftvert, továbbá kisebb burkolatjavítási munkákat is végeztek.

A képen a DSC-SI úszója, az izraeli Nyíltvízi Junior Világbajnokságra (szeptember 7-9.) készülő Gál Kincső. Cikk nyomtatása