Kötelező a maszkviselés Debrecenben az önkormányzat által fenntartott intézményekben

2021. 11. 16. (kedd) 21.52

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata egészségvédelmi okokból a fenntartásában működő valamennyi intézményben maszk használatát rendelte el 2021. november 16-tól.

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata egészségvédelmi okokból a fenntartásában működő valamennyi intézményben – beleértve a polgármesteri hivatalt is –, az intézmények teljes területén zárt térben mindenki – a dolgozók és az intézmények szolgáltatásait igénybe vevő lakosság – számára kötelező jelleggel orrot és szájat egyaránt takaró maszk használatát rendelte el 2021. november 16-tól.


A maszkviselés alól felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szerint a jelenlegi járványügyi helyzetben a szabályok szigorú betartására van szükség annak érdekében, hogy a városban lassítsuk a járvány terjedését és megőrizzük az intézményrendszer működőképességét.


Az önkormányzat mindezen védőintézkedések mellett az önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak egészségének védelme, valamint a város intézményei működőképességének fenntartása érdekében javasolja a koronavírus elleni védőoltás – a már kétszer oltottak számára pedig a harmadik oltás – minél szélesebb körben történő igénybevételét.


A rendelet értelmében a Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítményekben (Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Debreceni Sportuszoda, Debreceni Jégcsarnok, Főnix Aréna) kérjük, hogy belépéskor minden kedves vendégünk viselje a maszkot!

Forrás: debrecen.hu

 Cikk nyomtatása