A címvédő 24, Hollandia 29 gólig jutott a nyitónapon

2022. 06. 20. (hétfő) 23.29

Az első játéknapon hamar érvényesült a papírforma, a más szintet képviselő Dél-Afrika és Argentína nem tudta a lépést tartani.


Különösebb izgalmakra nem, gólözönre azonban már annál inkább számíthattunk a 2022-es hazai rendezésű vizes világbajnokság női vízilabda mérkőzésein a nyitónapon, Debrecenben.

A Zákány utcai Sportuszodában először a zsinórban három olimpiát, vb-t, valamint világkupát nyerő USA válogatottja a papíron jelenleg 12. legerősebb Dél-afrikai Köztársasággal nézett farkasszemet. Várható volt, hogy az utóbbi időben verhetetlen amerikaiak hamar eldöntik a mérkőzést, és erre nem is cáfoltak rá, ugyanis az első negyedet 7–0-ra, majd a második etapot 10–0-ra nyerték. A nyugatiak a folytatásban már tartalékoltak, így az is belefért, hogy a harmadik felvonásban az afrikai csapat betalált, emellett pedig csupán három gólt dobtak. Az utolsó nyolc perc is hasonlóan alakult, abban a játszmában az Amerikai Egyesült Államok hölgyei három találattal bizonyultak jobbnak, összességében pedig 24–2-re diadalmaskodtak.

A második találkozón a 15. világbajnokságán (azaz valamennyi tornán) szereplő, évről évre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Hollandia a sportágban az utóbbi esztendőkben nagy fejlődésen keresztülmenő, második legjobb Dél-amerikai csapattal, Argentínával mérte össze tudását. Ezen női meccsen is hamar érvényesült a papírforma, a narancssárgák az első, valamint a második negyedet egyaránt 8–1-re nyerték, így lényegében a második félidőben már csak a végeredmény volt kérdés. A védekezés már mindkét oldalon fellazult, az argentinok a másik két felvonásban két-két gólt rámoltak be az ellenfél kapujába. A hollandok a folytatásban hat, majd hét nagyszerű találattal szórakoztatták a közönséget, és végül nyertek simán, 29–6-ra.

Az első játéknapon azonban a dobott gólok számában még Hollandiát is felülmúlta a magyar női válogatott, amely 35–4-re győzött a szabadkártyás Kolumbia ellen, Budapesten.


Vizes vb, Debrecen, Női B-csoport

Dél-Afrika–USA 2–24 (7–0, 10–0, 3–1, 4–1)

Hollandia–Argentína 29–6 (8–1, 8–1, 6–2, 7–2)

A debreceni csoportmeccsek kedden a férfiak versenyével folytatódnak, 18 órától a német-japán párharcra kerül sor, majd 19.30-tól a jelenleg világranglistát vezető Görögország a mindig erős Horvátországgal csap össze.Cikk nyomtatása