A horvátok és a görögök is hozták a kötelezőt

2022. 06. 24. (péntek) 06.45

Csütörtök este előbb Németország, majd Japán férfi vízilabda-válogatottja sem tudta borítani a papírformát.

Két rendkívül izgalmas játéknap után csütörtökön a papírforma szerint két simának tűnő vízilabda-mérkőzéssel folytatódott a vizes világbajnokság Debrecenben. Ezúttal a férfiak voltak főszerepben, a B-csoport második fordulójában előbb Horvátország–Németország összecsapást rendeztek, majd a japánok a jelenleg világranglistát vezető görögök ellen ugrottak medencébe.

Kedden a németek bár egyszer sem vezettek Japán ellen, az utolsó negyedben 6–1-es szériát produkálva rendesen megszorongatták riválisukat, és végül csak egy góllal maradtak alul. Két napja az utóbbi időben megfiatalított horvátok sem kezdtek jól, és bár Görögország a végéig lépéselőnyben volt, de az egyenlő erők küzdelme döntetlennel zárult.

Az előző vb-bronzérmes, most is világelitbe tartozó Horvátország nagyszerűen kezdett, míg a németek az első meccsükhöz hasonlóan bennmaradtak az öltözőben. Dél-nyugati szomszédjaink a két pont sorsát lényegében már a félidőre eldöntötték, hiszen akkor az eredményjelzőn 8–1 állt. Németország azonban ismét megmutatta, hogy nem lehet leírni, és egy 2–2-es játékrész után dicséretes küzdéssel az utolsó etapban még zárkózni is tudott. Horvátország azért nem adta ki kezéből a különbséget és a teljesítménye alapján végül megérdemelt, 13–9-es arányú győzelmet aratott.

A második találkozón a végső sikerre is esélyes hellének Japán csapata ellen rendesen bekezdtek, az első percek alapján gyakorlatilag csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyernek. A félidőben még csak négy góllal álltak jobban, de a fordulás után sem álltak le, így az egyre inkább elbizonytalanodó ázsiaiak kiütéses, 18–7-es vereséget szenvedtek.

Pénteken a hölgyek az utolsó csoportmeccsüket játsszák a Debreceni Sportuszodában, 18 órától USA–Argentína összecsapást rendeznek, majd Hollandia–Dél-Afrika mérkőzéssel folytatódik a program.


Vizes vb, Debrecen, Férfi B-csoport, 2. játéknap

Horvátország–Németország 13–9 (4–1, 4–1, 2–2, 3–5)

Japán–Görögország 7–18 (1–3, 2–4, 2–5, 2–6)

 

Fotó: FINACikk nyomtatása